16th June, 2024

Geachte bezoeker,

Elke dag krijgen 84 Vlamingen te horen dat ze aan kanker lijden. Ook militairen blijven niet van deze vreselijke ziekte gespaard. Sommigen van de medewerkers in ons bedrijf ondervinden de ziekte als het ware aan den lijve. Anderen steunen zieke familieleden, vrienden of kennissen in hun gevecht. Zelf zag ik bij mijn ouders, schoonmoeder en enkele dierbare vrienden dat het niet steeds om een gelijke strijd gaat. Ik werd, net als vele anderen, geconfronteerd met een prangend gevoel van machteloosheid. Al vlug maakte dit ontwortelde gevoel plaats voor een stroom van positieve energie.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat sport, samen met gezonde voeding, een goed middel vormt om ons lichaam te wapenen tegen kanker. Al gauw na mijn bewustwording hiervan nam ik het heft in eigen handen. Ik werd een loper in hart en nieren. Niet alleen mijn persoonlijke leefwereld wordt hierdoor sterk beÔnvloed, ook in het militaire kader ben ik een passionele promotor van sporten (tegen kanker). Binnen mijn vorige functie als korpscommandant realiseerde ik reeds verschillende activiteiten ten voordele van ĎKom op tegen kankerí.

In de loop van deze sociale realisaties genoot vooral het Olivia Hendrickx Research Fund mijn grote bewondering. Het Olivia Hendrickx Research Fund wordt bezield door de Heer en Mevrouw Hendrickx die hun kleine dochtertje Olivia verloren aan een hersenstamtumor. Het was voor hen onaanvaardbaar dat onderzoekers geheel afhankelijk zijn van subsidies en daardoor vernieuwende technieken geen kans maken. De inzet en financiŽle steun van hun fonds maakt gericht wetenschappelijk kankeronderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk. Het fonds steunt hiervoor op een nauwe samenwerking met een team deskundigen van de Katholieke Universiteit Leuven dat zij voorziet van continuÔteit en financiŽle zekerheid onder de meest professionele omstandigheden.
Onlangs boekten de wetenschappers van de organisatie een grote doorbraak door het ontwikkelen van een internationaal erkende immuuntherapie.

Ik had het genoegen om enkele van de kanker-patientjes die door het vaccin geholpen werden te mogen ontmoeten. Hun levensvreugde en dankbaarheid overtuigde me nog meer dat het van vitaal belang is dat het Research Fund voluit de kans krijgt om al haar potentiŽle mogelijkheden te ontplooien.

Meer info aangaande het Olivia Hendrickx Research Fund en de organisatie van onze activiteiten vindt u verder op mijn site.

Met sportieve en sociale groeten,

Pol VANDEN BERGHE
Kolonel stafbrevethouder


top