28th May, 2024

Parcours ING New York City Marathon

De New York Marathon is een marathon die je als hardloper een keer gelopen moet hebben! Het is met meer dan 36.000 deelnemers uit de hele wereld de moeder van alle marathons. Met 5 bruggen, 5 “boroughs” en ruim twee miljoen supporters langs de weg is deze marathon een race zoals geen ander.

De 5 boroughs
New York wordt door velen beschouwd als de hoofdstad van de wereld. Voor velen is New York echter enkel een synoniem van Manhattan, maar dat is slechts ? van de vijf “boroughs”. Naast Manhanttan zijn dit de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. Het bijzondere van de New York marathon is het feit dat u door alle bekende gebieden van de stad loopt, die allen zeer veel van elkaar verschillen. U krijgt tijdens het lopen een unieke kijk op de stad en komt door delen van New York waar u als toerist niet snel heen zou gaan. Eén ding hebben alle verschillende delen van de stad met elkaar gemeen, de lopers worden overal even enthousiast toegejuicht. Indien u uw naam zichtbaar op uw shirt draagt, dan wordt u van begin tot eind bij naam vooruit geschreeuwd.

De Start
Samen met nog 36.000 hardloopfanaten staat u om 10.10 uur op van de zenuwen aan de start onderaan Verrazano Bridge, een beeld dat voor altijd in uw geheugen gegrift blijft staan! Het zeer afwisselende parcours brengt u naar Brooklyn, waar vele bandjes u langs de kant aanmoedigen. Vervolgens naar Queens en op de Pulaski Bridge passeert u het 1/2 marathon punt.

De Skyline
Vervolgens op naar Manhattan, waar u vanaf de Queensboro Bridge kunt genieten van de beroemde skyline. Na een flinke afdaling belandt u op First Avenue. Langs de kant staan de vele, enthousiaste toeschouwers u voortdurend aan te moedigen. Natuurlijk zijn er altijd de gezellige “ATP Holland Punten” waar onze Nederlandse supporters u opwachten.

You're almost there
In de Bronx wordt u met open armen ontvangen. Met nog 6 mijl te lopen, kunt u de aanmoedigingen goed gebruiken om dit pittige stuk parcours te overbruggen. Via Madison Avenue Bridge terug naar Manhattan naar Fifth Avenue en via 90th. Street gaat u Central Park in. Natuurlijk wachten hier uw trouwe supporters u weer op. Met teksten als “You’re almost there” dragen zij u naar Tavern on the Green; de finish van de marathon.top